top of page
Media Front
All media coverage is provided in its original language. Alternative languages are available upon request.
Brigt Skrettingland samler igjen artister til konsert
Vidar the Vampire is nominated for best feature, best foreign film, best actor, 2 x best supporting actor, best screen play, best score and best editing.
Brigt Skrettingland samler igjen artister til konsert
VampyrVidar på lokalen.

NRK Rogaland  02.08.2017.

Thomas Aske Berg og Brigt Skrettingland prater om VampyrVidar og Haugesund Filmfestival.
Brigt Skrettingland samler igjen artister til konsert
Vidar the Vampire.

Fantasyfilmfest.com  02.08.2017.

Mit wunderbar schwarzem Humor kommt hier eine kleine Perle aus Norwegen.
Brigt Skrettingland samler igjen artister til konsert
Filmen Vampyr Vidar får sin verdenspremiere på filmfestivalen i Haugesund i august.
– Det blir spennende å se hva slags mottakelse filmen får, sier Thomas Aske Berg, som både har skrevet manus, spiller hovedrollen, er produsent og regissør for filmen.
Brigt Skrettingland samler igjen artister til konsert
VampyrVidar - starten på en ny Stavanger-bølge?

Haugesund filmfestival 28.07.2017.

Horrorkomedien VampyrVidar får verdenspremiere under Den norske filmfestivalen i Haugesund. Filmen er det mest spektakulære eksemplet på en ny bølge av filmentusiaster fra Stavanger-regionen.

– VampyrVidar er en både rå og gøyal sjangerfilm som gnistrer av energi. Det er imponerende hva disse begavede entusiastene har fått til med svært begrensede midler, sier festival- og programsjef Tonje Hardersen.

Brigt Skrettingland samler igjen artister til konsert
Norsk vampyrfilm med premiere i Haugesund.

Aftenposten 28.07.2017.

Vampyren er en elsket figur i internasjonal skrekkfilm. Her til lands har de vært mer sjeldne.
En gjeng filmentusiaster fra Stavanger-området gjør noe med det, og VampyrVidar får premiere under filmfestivalen i Haugesund.
Brigt Skrettingland samler igjen artister til konsert
Brigt Skrettingland
Friday RIOT.

Timetoriot 23.06.2017.

"Don't fake it til you make it, work until you earn it!"

Wise words from this weeks Friday RIOT. Whilst most people discover a passion for acting early on, this guy discovered his after being cast in his first role. Find out how the idea of going to one audition developed into a successful acting career in T.V, Film and Theatre.
Brigt Skrettingland samler igjen artister til konsert
Tilbudt rolle i skrekkfilm.

Jærbladet  06.04.2017.

Brigt Skrettingland har jobbet med skuespillerkarrieren i fem år. Nå kan han få prøve seg i utlandet i spillefilmen «Reyes».
Filmen  tar for seg mystikk, kultritualer og menneskeofring. 
Innspillingen skal foregå i Tyskland og i Mexico. Hovedrollen spilles av danske Kim Sønderholm, som Brigt tidligere har spilt med i to prosjekter, og holder god kontakt med.
 
Se smakebiter fra konserten Strålande jul!

Jærbladet  15.12.2016.

Tirsdag ble konserten Strålande jul arrangert for tredje året på rad. Litt fra hver artist kan du se i videoen.
– Det var veldig få ledige stoler å se. Elleve forskjellige innslag bølget i det største sjangersprik du kan tenke deg. Fra den mørkeste blues til de lystigste irske folketoner, og fra de julesangene som fyller deg med minner om barnlig glede til de sangene du ikke har hørt før, men som får deg til å glemme og puste. Strålande jul hadde noe for alle, sier initiativtaker Brigt Skrettingland.
Brigt Skrettingland samler igjen artister til konsert
Strålande jul 2016.

Jærbladet  08.12.2016.

Strålande jul er en tradisjon som er kommet for å bli. Tirsdag arrangeres konserten for tredje året på rad. I år blir det både gjensyn med tidligere artister og noen nye godbiter.
De to siste årene har Brigt Skrettingland og en hel hau med lokale artister holdt konsert til inntekt for Idas hjelpefond i Bryne kyrkje. 
Han har vært frilansreporter for TV Vest, spilt hovedrollen i musikalen "I blanke messingen", spilt i musikalene "Sonny" og "Hairspray" i tillegg til en rekke roller innen filmbransjen både foran og bak kamera.
Nå er Brigt Skrettigland reist til Mars.
Det er selvsagt ikke på ordentlig at Brigt skal til Mars, men det kan se slik ut i den nye holdningskampanjen Oljedirektoratet er oppdragsgiver for.
Året er 2022 og Norge har sendt første menneske på Mars, men videoforbindelsen mellom Mars og jorden byr på store utfordringer. Utfordringer de fleste som har vært i videomøter i arbeid kan kjenne seg igjen i.
Se Brigt i rollen som astronaut.

Jærbladet 27.11.2016.

 

I sommer var Brigt Skrettingland på innspilling av flere filmer for Oljedirektoratet. Her kan du se resultatet.
Synger sanger de elsker
og hater.

Jærbladet 26.09.2016.

 

Bjarte Lending, Brigt Skrettingland, Inger Lise Hope og Britt-Synnøve Johansen viser frem sine musikalfavoritter i Lensmannsløa på Varhaug.

De fire sangerne; Brigt Skrettingland, Inger Lise Hope, Bjarte Lending og Britt-Synnøve Johansen har til sammen bred erfaring innen musikkens verden. Der den ene synger tåredryppende kjærlighetsballader, trør den andre til med rufsete sanger fra rockemusikalenes verden. 6. oktober står de på samme scene i Lensmannsløa på Varhaug - klare for å servere publikum sine favoritter.

Beltehelter med viktig stunt.

Drammens Tidene 05.09.2016.

 

Et massivt oppbud av superhelter var tidlig på'n i Lierbyen.
 

– Vi er beltehelter, og er her for å minne dere om at dere må bruke sikkerhetsbelte hver gang dere går ombord i skolebussen, sa Simen Pettersen til elevene på Hegg skole.

Han er en av de profesjonelle skuespillerne som hele denne uken skal reise Buskerud rundt – for å minne de i alt 7.000 skolebarna som har rett til skolebuss om hvor viktig det er å sitte trygt fastspent i setet.

Run til Edda.

Radio Haugaland 19.08.2016.

 

Kortfilmen Run er Haugesunds første action film og snikåpner Filmfestivalen i morgen! Den er regissert av Cato M. Ekrene, og har sin hovedhandling i byens gågate Haraldsgata.


Vi hadde besøk av regissør Cato Ekrene,

skuespillerne Kim Sønderholm, Brigt Skrettingland og Lasse Stormly.

Brigts mange roller.

Jærbladet 20.06.2016.

 

Mange oppdrag.
 

Han har vært vampyr, narkoman, stripper og romfarer. Skuespillerkarrieren til Brigt Skrettingland når stadig nye høyder. I helga venter filmfestivalen i Haugesund.

Anmeldelse av Strålande jul.

Scoopet 09.12.2015.

 

Strålande konsert.
 

Brigt presterer godt som soloartist og har gjort et smart trekk med å ha med Karin Hodne på de høyere tonene. Kveldens kanskje gladeste låt med irskinspirerte toner fungerer svært bra. De to har tidliger arbeidet sammen på teater og sang, hvor kjemien er upåklagelig.

Lover flere overraskeler.
 

Han er initiativtaker for konserten som nå arrangeres for andre året på rad. Med seg i Bryne kyrkje i dag har han Iren Førland, Bjarte Lending, John Gravdal og daglig leder i kyrkja, Bjørn Inge Hauge.

 

– Vi fikk mange gode tilbakemeldinger i fjor, så vi ble nødt å arrangere konsert i år og. Nå er det blitt tradisjon, sier Brigt.

Artistene frister med et bredt konsertprogram, og flere overraskelser.

Brigt har blitt vampyr.

Jærbladet 02.10.2015.

 

Her blir ein jærsk vampyrfilm til.
 

Ein annan jærbu som har ei stor rolle i fimen, er Brigt Skrettingland frå Varhaug. Han har ikkje klypt seg på over eit halvt år og latt skjegget gro for å skaffa seg ein skikkeleg vampyrutsjånad. I tillegg har han fått støypt ein passande tanngard, fått nye linser og begynt å løfta vekter.

Tv Vest - Lykteland
For første gang på Jæren; folkekomedie fra Torvald Tu med «Fantefølge». Se smakebiter fra scenen i innslaget som gikk i sendingen ovenfor.
Ein av dei største suksessane Det Norske Teateret nokon gong har hatt.

 

«Kjærleik på Lykteland» handlar om ungkaren Jon som har både gard og grunn, men likevel føler at han manglar noko vesentleg i livet. 
Difor set han inn ei kontaktannonse i avisa og får mange svar....

Klar for ny strålande jul.

Jærbladet 02.09.2015.

 

Lovorda hagla på Facebook etter at 14 lokale artistar gjekk i saman med Bryne kyrkje om å arrangera julekonsert til inntekt for Idas Hjelpefond i desember i fjor. To timar med velkjente tonar gav det jærske publikum ei stor oppleving og 75.000 kroner til hjelpefondet til Bryne-jenta Ida Jaarvik Hetland.

- Det var heilt rått. Tilbakemeldingane var fantastiske, men eg har også fått tilbakemeldingar frå folk som ikkje visste om konserten vår i fjor. Derfor går me ut med invitasjonen allereie nå.  Me er garantert dei første som går ut med ein julekonsert. Eg likar å tenkja utanfor boksen, seier Brigt Skrettingland, initiativtakaren til konserten.

Lager TV-serie om de som kjempet på feil side under krigen.

NRK Rogaland 22.06.2015.

 

Uniformerte menn og høye skudd preget filminnspillingen på Klepp. Det spares ikke på dramatikken når krigen skal gjenskapes.

 

I disse dager produseres en pilot til en dokumentar tv-serie på Klepp i Rogaland om de som valgte feil side i krigen, og kjempet sammen med tyskerne.

 

– Denne piloten handler om frontkjemperne. De 5000 nordmennene som meldte seg frivillig til å kjempe sammen med tyskerne under andre verdenskrig, sier Alexander Kristiansen, som er regissør for dokumentarprosjektet.

Jærske kjendiser om #branok.

Jærbladet 31.05.2015.

Tegnehanne, Paradise-Isabel, Skambankt-vokalisten, landslagsspilleren og skuespilleren svarer på spørsmål om å være #branok.
Fantefølge tek Bruredansen til Storstova.

Jærbladet 09.03.2015.

 

 2012 fylde dei Mølla fire gonger med Bruredansen. Nå vil Fantefølge gjera det same i Storstova.

 

Forskjellen er at Storstova har plass til om lag like mange på ei framsyning som alle fire framsyningane hadde i Mølla.

 

Men regissør Camilla Ystanes er ikkje nervøs.

– Me må jo satsa litt, meiner ho.

Strålande Jul.

Scoopet.net, 05.12.2014.

 

Tirsdag 9. desember ble det arrangert julekonsert i Brynekyrkja til inntekt for Idas Hjelpefond. Brigt Skrettingland var en av initiativtagerne bak prosjektet. Scoopet tok en prat før konserten.

 

Mr. Skrettingland som egentlig er som oss andre. Han er ikke så glad i å spør folk han ikke kjenner om gratistjenester, men til syvende og sist kjente han nok folk til at Bryne Kyrkje vil ha et anstendig antall artister som stiller opp gratis til julekonsert.

 

Strålande jul samlet inn 75 000,- kr til Idas hjelpefond.

Profilintervju
Bli kjend med Brigt Skrettinglands mange ansikt.

Jærbladet 11.11.2014.

 

Det er like før jul for tre år sidan. Brigt Skrettingland speler i «Sonny,» og som tilsett ved Rogaland Teater har han blitt spurt av kollega Svein Harry Schöttker Hauge om å syngja på julekonserten som sistnemnde arrangerer. Konserten går føre seg i St. Petri-kyrkja, og er til inntekt for Kirkens Bymisjon.

For første gong står Brigt åleine på scenen.

 

- I fjor strippa du på scenen i I blanke Messingen, i år skal du syngja i kyrkja for fattige barn.

Du driv med litt av kvart?

Brigt skal spela i kortfilmen Run.

Jærbladet 29.10.2014.

 

- Hekkan! Dette gjekk godt, tenkte Brigt Skrettingland på opptaksprøva etter å ha spelt ei rekke situasjonar overfylt med kjensler.

 

- Eg er litt lei av å spela tredje tre frå venstre, så eg hadde ein kamp med meg sjølv for å finna ut om eg verkeleg skulle reisa til Haugesund på opptaksprøve. Eg var trøtt etter ein lang dag på arbeid, men så klarte eg ikkje la vera. Tenk om dette ville opna nye dører?

 

Brigt Skrettingland smiler og fortel engasjert om den krevjande dagen.

Espen Hana intervju
Brigt skal fylla skoa til Espen Hana.

Jærbladet 05.09.2014

 

Brigt Skrettingland (30) har hatt ei bratt læringskurve på scenen. No skal han vera vikar for forbildet.

 

Skrettingland smiler og ler. Han har funne seg godt til rette i ensemblet som mellom anna består av André Hageseter, Toni Gundersen, Jan Ivar Petersson og Espen Hana.

Brigt Skrettingland er Espen Hana sin understudy, eller avløysar, for å bruka eit god jærsk ord. Dei to skal øva på same rolle i situasjonskomedien «Rett i lomma», men berre ein av dei skal stå på scenen om gongen.

Lokale stjerner skin for Idas Hjelpefond.

Jærbladet 02.09.2014

 

- Ideen kom frå skodespelar Svein Harry Schöttker Hauge, som arrangerte tilsvarande for Kirkens Bymisjon i Stavanger i 2011, då eg var med i «Sonny» på Rogaland teater. Det var ei så fantastisk fin oppleving at eg bare måtte «stjela» idéen til Bryne. Folk har vore ufatteleg gira og positive, og Idas Hjelpefond kom straks opp som mottakar, seier Skrettingland.

Verdt å elske med den kropp man har.

Stavanger Aftenblad 06.10.2013

Anmeldelse av I blanke messingen.

Det ender utmerket godt, med et budskap om at mannen i gata er verdt å elska.

Regissør Camilla Ystanes regisserer strippescenen i slutten perfekt - uten at man behøver å bli det minste flau. 

No er han Klas på kaien.

Stavanger Aftenblad 29.09.2012.

Han hadde aldri våga å syngja offentleg før. Aldri spelt skuespill. Aldri dansa.

 

Rett nok hadde han prøvd ut stemmen i dusjen og i bilen før, og som nykommer på scenen kjende han fort at han var på rette plassen.

Anmeldelse Edel har fest.

Stavanger Aftenblad 22.05.2012.

 

 

Det er modig av amatørteatergruppa Fantefølge på Bryne å sette opp et stykke for en intimscene. Bare så synd at «Edel har fest» av Per Knutsen ikke berører mer.

 

De to skuespillerne Brigt Skrettingland og Else Strøm Larsen gjør mye bra, både i de aggressive partiene og i de mykere øyeblikkene mellom to unge voksne som kommer fra hver sin verden. Ystanes får dem i flere scener til å utfolde seg kroppslig på en frisk, kjapp måte, samtidig som de utnytter rekvisittene på hybelen.

 

Edel har fest
Kler seg for Kaizers teater.

Jærbladet 31.10.2011.

 

Brigt Skrettingland (27) fra Varhaug blir å se på scenen når Kaizers­inspirerte «Sonny» settes opp på Rogaland teater.  

 

Kaizers­fan Brigt Skrettingland var tidlig ute med å sikre seg billett til forestillingen «Sonny» på Rogaland teater, basert på jærbandets musikk og tekster.

I stedet for å se én visning fra salen, får Skrettingland oppleve over 60 forestillinger – på scenen 

 

bottom of page